Atenor

Európai elkötelezettség.
Kiválóság. Diverzitás.
Transzparencia.
Fedhetetlenség.

EGY VALÓBAN ZÖLD FEJLESZTŐ

Az ATENOR közel 100 éves múltú ingatlanfejlesztő vállalat, amely 10 országban van jelen és eddigi mérlege alapján 16 városban összesen 1 300 000 m2 terület iroda, lakó és kiskereskedelmi funkciókat felölelő fejlesztést jegyez. Erős nemzetközi vállalati kultúrájának egyik pillére az emberközpontú tervezés, vagyis olyan ingatlan beruházások megvalósítása, amelyek harmonizálnak a várossal, és nem utolsó sorban az ingatlant használó emberek kényelmét és jólétét szolgálják. Fejlesztéseit meghatározó alapelve: óvni a zöld környezetet és biztosítani a fenntarthatóságot. A cég elkötelezett a természeti értékek védelme iránt, melynek tanúbizonyságaként tevékenysége keretén belül minden évben több ezer fa ültettetéséről gondoskodik. Prémium irodaépületei BREEAM Excellent minősítéssel rendelkeznek, emellett a speciális igényű emberek részére kialakított Access4you szempontrendszereit figyelembe véve támogatják a testi és szellemi fogyatékkal élők integrációját.

TEVÉKENYSÉG

ATENOR Magyarországon

Magyarországi tevékenységét 2008-ban indította el és hamar a budapesti ’A’ kategóriás irodapiac meghatározó szereplőjévé vált. Az ATENOR olyan emblematikus, számos nemzetközi díjat megnyerő projekt sikerét tudhatja magáénak, mint az elsőként fejlesztett Váci Greens elnevezésű, hat épületből álló, a legkorszerűbb műszaki megoldásokat felsorakoztató irodaház komplexum. Az irodapark elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést (fenntartható építést minősítő, nemzetközi rendszer) 2011-ben, mellyel azóta összes épülete büszkélkedhet. A fejlesztő azóta többek közt az Aréna Business Campus irodakomplexum, a BakerStreet és RoseVille elnevezésű iroda fejlesztésein dolgozik.

Elképzelni és
megvalósítani
a holnap városát.

ITT ÉS MOST

LAKE11 lakópark

A LAKE11 Home & Park egy 8 hektáros zöldövezeti területen több ütemben megvalósuló egyedülálló lakóingatlan-beruházás. A projekt tervezési vezérelve a meglévő környezetbe illeszkedő, terület természetes adottságaira épülő zöld környezet, valamint a tó és a tágabb dombos táj egységét összekapcsoló épülettelepítési koncepció. A lakások szinte mindegyike a tóra vagy a környező budai hegyekre néz. A terület és a belső kertek lehatárolása a természetesség jegyében zöld növényzettel és lankás tájépítészeti megoldások keresztezésével valósul meg. A táj és a lakókörnyezet szinergiáját a nagyvonalú zöldterületek és az aktív pihenésre létrehozott terek adják. A minden tekintetben csúcsminőségű, fenntartható épületekkel, az egyedi dizájnnal és a legmodernebb építési technológiákkal az ATENOR célja az élhetőség egy új mértékadó léptékét letenni a magyarországi újépítésű lakóingatlan piacon.

zöld lakópark okosotthon Buda 11 kerület
Atenor fatelepítés fővaros erdő ültetés

ITT ÉS MOST

Fatelepítési program

Az ATENOR amellett, hogy törekszik a zöld és akadálymentes épületek fejlesztésére, különös hangsúlyt fektet egyéb környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalási tevékenységekre is. Az „Acting for the Future” programjának keretén belül 2020 fát ültetett el 2020-ban mindazon 9 európai országban, ahol jelen van. 2020 őshonos facsemetét ültetett el saját finanszírozásból a Budapest XII. kerületében található Virágvölgyben. Ez a kezdeményezés pragmatikus módon fejezi ki az ATENOR elkötelezettségét a városok és a fenntartható jövő iránt – ezáltal szeretné felvenni a harcot a klímaváltozás ellen, javítani a levegő minőséget és hozzájárulni Európa őshonos erdeinek visszaállításához. A kezdeményezés környezetre tett jótékony hatását tekintve az ATENOR úgy döntött, hogy a következő években is folytatja a faültetési tevékenységét, így 2025-ig minden évben az évszámnak megfelelő darabszámú fát fog elültetni a 9 európai országban, ahol jelen van, így Magyarországon is.