Letették az Atenor 900 lakásos lakóparkjának alapkövét

Fenntartható lakópark építésével teszi le névjegyét a magyar lakáspiacon a belga Atenor. A nemzetközi ingatlanfejlesztő átgondolt tervezés után indította el a XI. kerületi Kánai-tó partján a 900 lakásos Lake 11 Home&Park megvalósítását. A zöldövezeti és zöld építészeti megoldásokkal épülő lakópark alapkövét Dr. László Imre, Újbuda polgármestere és Borbély Zoltán, az Atenor Hungary Kft. ügyvezető igazgatója helyezte el ünnepélyes keretek között szeptember 13-án kedden.

Csökkentett forgalmú promenád, rejtett mélygarázsok, zöld parkok és rengeteg fa, tó körüli futópálya helyben, a közelben pedig számos lovarda, uszoda, strand, fitneszterem, síiskola, tenisz-és squashpálya áll a Lake 11 Home&Park majdani lakóinak a rendelkezésére. A különleges adottságú környezet a tóval és a tóparttal, valamint a közeli dombokkal garantálja a terület zöldövezeti komfortját, aminek megőrzése, sőt, továbbfejlesztése a lakópark fejlesztő cég érdeke is. A brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett Atenor 10 európai ország 16 városában van jelen. Portfóliójának jelentős részét adja lakóingatlan, illetve lakóval vegyes fejlesztési projekt.A magyar piacon mindeddig kizárólag irodaház fejlesztőként vált ismertté, azonban a LAKE11 projekttel a lakáspiacon is bemutatkozik.

„A megfelelő fejlesztési telek megtalálásánál a kitűnő lokáció és infrastrukturális adottságok mellett prioritás volt, hogy első lakóingatlan beruházásunkat az Atenor 4 pillére között jegyzett környezeti és társadalmi hatás érzékletes kiváltásához méltó méretű fejlesztéssel tegyük le az iparág ezen szegmensében is névjegyünket. Magyarországon elsőként építettünk BREEAM excellence kategóriájú irodaházakat, és most célunk az újépítésű lakások piacán is nagy volumenben megmutatni, hogy a jövő a fenntartható lakásoké.” mondta el Borbély Zoltán magyarországi ügyvezető.

A budapesti lakáspiacra épp az erőteljes zöld fordulat idején lép a belga vállalat, akkor, amikor az energetikai követelmények már nem csak a jogszabályok, hanem a piac legfontosabb szereplői, a vevők számára is kiemelten fontosak.

A 900 lakásos lakópark lakásait 5 százalékos adótartalommal lehet értékesíteni, valamint a kivitelezésre is elegendő időt biztosít a jogszabályi környezet. Az energetikai követelmények szigorítása nem érinti a Lake11 kivitelezését, hiszen az már amúgy is az előírtnál magasabb színvonalú, valóban fenntartható technológia alkalmazásával épül. A lakások AA energetikai besorolással tervezettek. A tőkeerős és kiterjedt nemzetközi referenciákkal rendelkező Atenor tervezői nem spóroltak semmivel, az épületek gáz nélkül, 100 százalékban geotermikus energiát használó hőszivattyúkkal üzemelnek. Az energiafelhasználás mérséklését nem bízták a tervezők pusztán a technológiára, az épületek külső árnyékolói például a hűtés költséget csökkentik azáltal, hogy védik a felmelegedéstől a falakat.

A 900 lakásos lakópark lakásainak értékesítése elkezdődött melyből 100 lakás már el is kelt. A lakáskínálat sokszínű: az egyszobás stúdiólakástól, a többszobás kertkapcsolatos családi otthonon át a közvetlen tóparti villalakást és az exkluzív teraszos Penthouse-t egyaránt magában foglalja. A fejlesztő két különleges lakás kategóriát is kialakított az ún. grand terasz koncepciót és a LOFT lakásokra emlékeztető modern belső kétszintes Duplex lakásokat. A lakások megvásárlására szerződők magas színvonalú szolgáltatást kapnak a kiválasztott ingatlan belsőépítészeti kialakításában is.

A csaknem 100 éves múltú Atenor tőkeerejét jelzi a 10+90 százalékos fizetési konstrukció, aminek keretében a vételár 10 százalékát szerződéskötéskor, 90 százalékát pedig majd a használatbavételi engedély birtokában kell megfizetniük a vevőknek. A Kánai-tó menti fejlesztés tehát nem a vevők előfinanszírozásában kezd épülni. Az eredetileg akár 1300 lakás megépítésére is alkalmas területre mindössze 900 lakást terveztek. A felszabadítottterületeken a lakóházak helyett parkokat alakítanak ki és fákat ültetnek a zöldítés jegyében. Az egyedi tájépítészeti koncepcióval kialakított zöld felületeket a leendő lakók komfortérzetének maximalizálása érdekében biztosítja a hangsúlyozottan minden projektjében környezettudatos szemléletet követő vállalat.

A Lake11 elhelyezkedése miatt Budapest és a budai agglomeráció előnyeit egyszerre kínálja. Miközben 10-15 perc alatt elérhető onnan a belváros, a Velencei-tó és a Balaton is könnyedén megközelíthető. A Budapest-Balaton kerékpárút és a budai hegyvidék túraútvonalai, valamint az agglomeráció népszerű nagyvárosai is karnyújtásnyira vannak onnan. A lakások értékesítésében szerzett tapasztalatok nagyon kedvezőek, az innovatív, fenntartható otthonok iránti kereslet itt a megfelelő kínálattal találkozik a fejlesztő közlése szerint. A kivitelezési munkálatok jelenleg 4 telken párhuzamosan teljes fordulatszámra kapcsolva haladnak Az első lakások átadása 2024 elejétől várható -közölte az Atenor.

Válassz elsőként a Lake11 Home & Park lakáskínálatából és foglald le leendő otthonodat most bevezető kedvezményekkel!

Ajánlatkérés