Előtérbe kerülnek a megújuló energiát használó ingatlanok!

Az energiaárak jelentős drágulása után megnőtt az érdeklődés a korszerű és energiahatékony lakások iránt. A LAKE11 Home&Park ugyan még csak idén áprilisban kapta meg az első építési engedélyt, de a kínálatukból már közel 100 lakás el is kelt.

2022. november. 08. 10:59

Jelentős érdeklődés mutatkozik az ATENOR első magyarországi lakóingatlanfejlesztése iránt. Az energiaválság hatásai hamar megmutatkoztak az eladási mutatókon, a LAKE11 beruházás pedig ráérzett a megváltozott igényekre: az otthonok AA energetikai besorolással rendelkeznek majd, a fűtés-hűtés teljes mértékben fosszilis tüzelőanyagok használata nélkül valósul meg, emellett XI. kerületi, zöldövezeti elhelyezkedésük miatt is kiváló választást jelentenek akár lakhatási céllal, akár befektetésként vásárolja meg őket valaki.

Magyarországon az első félévben 9133 új lakást vettek használatba a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint, ami 6,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, míg a fővárosban éves összevetésben ötödével esett vissza a használatba vett új lakások száma, mindössze 3621 volt az idei első hat hónapban. A képet ugyanakkor árnyalja, hogy a kiadott új építési engedélyek, illetve bejelentések száma országos szinten 17715 volt, ami 16 százalékkal több, mint 2021 első félévében, Budapesten pedig 80 százalékos emelkedés történt ebben a mutatóban.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az engedélyt szerzett és bejelentett fejlesztések közül végül mennyi valósul majd meg, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fővárosi ingatlanpiacon komoly kereslet van a lakhatási célra és befektetésnek is alkalmas, mind gépészeti megoldásaiban, mind az alkalmazott anyagokban, illetve a kivitelezésben is felső kategóriát képviselő lakások iránt. Ráadásul a rezsiszabályok változása miatt sokan dönthetnek úgy, hogy megválnak eddigi nagyobb otthonuktól, és kisebb, azonban modernebb és energiahatékonyabb ingatlant választanak maguknak. Azoknak, akik így döntenek, érdemes mielőbb lépniük, hiszen az ilyen lakások iránt a következő hónapokban várhatóan tovább nő majd a kereslet.

Az alacsony energiafelhasználású otthonok iránti fokozott érdeklődést tapasztalják az ATENOR-nál is, a belga ingatlanfejlesztő cég első magyarországi lakópark fejlesztése kapcsán. A projekt majd’ 900 lakásából a jelenleg négy telken épülő 265-ből már közel 100 lakás talált gazdára. A beruházás első ütemében a jövő év végén, illetve 2024 elején adják majd át az új, AA energetikai besorolású otthonokat.

„Elégedettek vagyunk az eddigi értékesítési eredményeinkkel, hiszen a LAKE11 egy viszonylag új projekt a budapesti ingatlanpiacon. A rendelkezésre álló lakáskínálatból kiegyenlítetten keltek el az ingatlanok, ami azt mutatja, hogy sikerült jól felmérnünk, hogy mekkora lakásokból és mennyire lesz igény ezen a területen. Itt egyaránt megtalálhatja a számára ideális ingatlant az, aki hosszú távú befektetésként tekint egy ilyen vásárlásra, és az is, aki a családjának szeretne szép környezetben, a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével épült energiahatékony otthont. Lakáskínálatunk ideális alternatíváját kínálja többek közt a családi házaknak, legyen szó akár kertes, akár nagy teraszos panorámás, vagy belső kétszintes duplex kialakítású családi otthonról” – mondta el Szörcsök Gabriella, az ATENOR lakóingatlan értékesítési menedzsere.

A LAKE11 Home&Park beruházási területén eredetileg 1300 lakásra adott a szabályozás lehetőséget, de az ATENOR csak 900-at épít meg, így jóval nagyobb zöld területet tudnak kialakítani, ami esztétikai szerepén túl a lakópark élhetőségében is nagy szerepet játszik. A LAKE11 egyik legnagyobb újdonsága pedig az lesz, hogy a hűtést és a fűtést teljes egészében gázkitettség nélkül biztosítják majd, a lakóparkban ugyanis geotermikus hőszivattyút alkalmaznak.

Válassz elsőként a Lake11 Home & Park lakáskínálatából és foglald le leendő otthonodat most bevezető kedvezményekkel!

Ajánlatkérés