Aktuális ajánlataink

Most 2M Ft-tal és kedvező 10-90% fizetési ütemezéssel lefoglalhatod leendő otthonod. Részletek

Fenntartható megoldásokkal épül a „jövő városa”

Egyre szélsőségesebb időjárás, hetekig húzódó nyári hőhullámokkal, drasztikusan emelkedő energiaárak, elszálló fűtési költségek – napjainkban, ha valaki új otthont szeretne magának, már ezeket a tényezőket is érdemes mérlegelnie az olyan szempontok mellett, mint az ingatlan fekvése, a helyiségek elrendezése, vagy éppen a beépített anyagok minősége. Az ATENOR fejlesztésében Újbudán megvalósuló LAKE11 Home & Park lakóingatlanfejlesztési […]

Egyre szélsőségesebb időjárás, hetekig húzódó nyári hőhullámokkal, drasztikusan emelkedő energiaárak, elszálló fűtési költségek – napjainkban, ha valaki új otthont szeretne magának, már ezeket a tényezőket is érdemes mérlegelnie az olyan szempontok mellett, mint az ingatlan fekvése, a helyiségek elrendezése, vagy éppen a beépített anyagok minősége. Az ATENOR fejlesztésében Újbudán megvalósuló LAKE11 Home & Park lakóingatlanfejlesztési projekt tökéletes megoldást jelent azok számára, akik hosszú távon is értékálló, környezetbarát, alacsony fenntartási költségű otthont keresnek.

Az idei nyár tökéletesen megmutatta, hogy a klímaváltozás milyen hatásokkal jár világszerte és Magyarországon is. Sorra dőltek a melegrekordok, aszály pusztított az országban, kiszáradtak a tavaink, vagy veszélyesen alacsonyra csökkent a vízszintjük. A városokban már-már elviselhetetlen hőség elől sokan menekültek az elsötétített otthonaikba, de a nem megfelelően szigetelt, vagy szigetelés nélküli ingatlanokban inkább csak a klímaberendezéseknek köszönhetően vált elviselhetővé a hőmérséklet. Az áram árának emelkedése azonban sokak számára a klímák működtetését is luxussá teheti a jövőben.

A jelenlegi helyzetben érthető módon felértékelődnek az olyan otthonok, amelyek a fenntarthatóság jegyében épülnek, és már a kivitelezés során kiemelt figyelmet kap, hogy a szigeteléssel és árnyékolással is csökkentsék a hűtési, illetve fűtési költségeket, emellett pedig egyre inkább elvárás, hogy valamilyen megújuló energiaforrás is rendelkezésre álljon. A Nielsen felmérése szerint a millenniumi generáció, vagyis a 2000-es évek környékén születettek között már 73 százalék azok aránya, akik hajlandóak lennének kifizetni a magasabb árat, ha környezetbarát lakásba költözhetnek.

Azt, hogy a fenntartható ingatlanok sokak számára a magasabb ár ellenére is vonzóbbak igazolják az ATENOR fejlesztésében megvalósuló újbudai LAKE11 ingatlanfejlesztési projekt eddigi értékesítési tapasztalatai is, hiszen már most közel 100 lakást értékesítettek. A 8 hektáron megvalósuló lakóparki beruházás keretében összesen 900 lakás épül majd a Kánai-tó mellett, amelyek közül az elsőket a tervek szerint 2024 év elején adják át, és 2026-ig be is fejeznék a fejlesztést.

A LAKE11 lakópark fűtését és hűtését fosszilis tüzelőanyagok nélkül biztosítják, ez lesz az első ilyen méretű lakóingatlanfejlesztés Magyarországon, amelynél teljes egészében geotermikus energiából fedezik a hűtési és fűtési igényeket. A geotermikus hőszivattyú alkalmazásával az új épületekre vonatkozó minimum 25 százalékos megújuló energiaigény többszöröse teljesül, emellett egy környezetbarát, nagyon magas hatásfokkal működő energiatermelési módszerről van szó. A LAKE11 projekt esetében ráadásul több kompresszort is beépítenek, így még biztonságosabb lesz az energiaellátás.

Emellett a LAKE11 gondosan kialakított erkélyei, teraszai, a nyílászárók külső kettős árnyékolása (modern, egységes külső textil árnyékoló és három rétegű hővisszaverő külső üvegezés) passzív módon is képesek a belső terekben kellemes hőmérsékletet teremteni nyáron, télen pedig, amikor alacsonyabban jár a nap, beengedik a fénysugarakat, a hideg éjszakákon pedig mérséklik az épület hővesztését. A LAKE11 keretében megvalósuló épületek organikusan integrálódnak a tájba, amelynek az adott természeti értékeit megőrzik, továbbá célzott telepítésekkel gyarapítják a zöld felületet, hogy minél természetközelibb legyen a „jövő városa”.

Az ATENOR a telekhatárokon átívelő közvetlen környezetben is jelentős beruházásokat hajt végre. Megújul többek között a tó körüli közvilágítás, valamint több mint 2 kilométer hosszú sétány és rekortán futópálya épül. A fejlesztő a tó tulajdonosával, a XI. kerületi önkormányzattal kötött együttműködés keretében, jelentős anyagi hozzájárulást és aktív részvételt vállalt a tó régóta várt revitalizációs programjának megvalósításában.

A LAKE11 tökéletes megoldást jelent azok számára, akik nem akarnak lemondani a város lét előnyeiről, ugyanakkor természetközeli, környezetbarát módon épített és üzemeltethető, alacsony fenntartási költségű otthonra vágynak, ami ráadásul hosszú távon is megőrzi értékét, így akár befektetésnek is elsőrangú lehet.

Válassz elsőként a Lake11 Home & Park lakáskínálatából és foglald le leendő otthonodat most bevezető kedvezményekkel!

Ajánlatkérés