Vidékről városba, kertesből lakásba

2022. november 21. Hol éri meg igazán letelepedni az energiaválság közepette? Rekordot döntött a magyarországi költözések száma a tavalyi évben: 307 ezren változtattak lakhelyet egy év alatt a KSH adatai szerint. A főleg vidékre, agglomerációba költözési hullám fellendülését a kibővített otthonteremtési támogatások is elősegíthették, idén azonban más tényezők alakítják majd az ingatlanpiacot: a jelen pillanatban […]

2022. november 21.

Hol éri meg igazán letelepedni az energiaválság közepette?

Rekordot döntött a magyarországi költözések száma a tavalyi évben: 307 ezren változtattak lakhelyet egy év alatt a KSH adatai szerint. A főleg vidékre, agglomerációba költözési hullám fellendülését a kibővített otthonteremtési támogatások is elősegíthették, idén azonban más tényezők alakítják majd az ingatlanpiacot: a jelen pillanatban is zajló energiaválság hatására ugyanis felértékelődnek az olcsón fenntartható, energiahatékony, új építésű ingatlanok!

A családot tervezők fejében az otthon fogalma gyakran egyet jelent egy kertes házzal, ahol a gyermekek jó levegőn, zöld környezetben nőhetnek fel.  A mérleg másik oldalán ott vannak a fővárosi munkalehetőségek, a jó iskolák, óvodák, bevásárlási lehetőségek, a kulturális- és gyermekprogramok sokasága. Az idősebb generáció képviselői sem könnyen mondanak le a házról, amelyet évtizedekig az otthonuknak tudhattak, noha a vidéki kertes házak energetikai szempontból korszerűtlenek, a ház egyes részei a gyerekek kirepülése után kihasználatlanná válnak, és a ház körüli munkák egy bizonyos kor fölött már megterhelők lehetnek.

Megváltozott igények, új típusú életterek

Egy budapesti, zöld övezeti, energiahatékony lakóparki otthon remek alternatívája lehet egy kertes háznak. Itt lépnek színre azok az ingatlanfejlesztők, akik még Budapest határain belül, mégis zöld környezetben kínálnak modern és energiahatékony új otthonokat. Ilyen gigaberuházás például a LAKE11-projekt, a XI. kerületben, a Kánai-tó partján, ahol a lakások 100%-ban megújuló energiát használnak majd.

Zöldben, mégis mindenhez közel

A jóval kedvezőbb fenntartási költségek mellett a természetközeli életről sem kell lemondanunk egy lakóparki lakásban. A gyermekünket parkos, ugyanakkor biztonságos környezetben nevelhetjük, egy nagyobb terasz vagy egy kisebb méretű saját kert remek lehetőséget biztosít a szabadban eltöltött időre, mégsem kell sokat bajlódnunk a kert karbantartásával. Nagyszülőként is nagyban megkönnyíthetjük a dolgunkat egy fővárosi, korszerű, méretében és funkciójában is a saját igényeinkre hangolt lakóparki otthonnal, ahol megmarad a kertes ház élménye, ugyanakkor
minden, amire szükségünk lehet (bevásárlás, orvosi ellátás) karnyújtásnyira van tőlünk. Az sem utolsó szempont, hogy egy modern, fővárosi lakás értékállóságban is verhetetlen: gyermekeink és unokáink a jövőben is jobban kihasználható ingatlanhoz juthatnak majd.

Válassz elsőként a Lake11 Home & Park lakáskínálatából és foglald le leendő otthonodat most bevezető kedvezményekkel!

Ajánlatkérés