Ha fontos a rezsihatékonyság,
a LAKE11 Home & Park kiváló megoldás

Nem könnyű manapság egy lakás fenntartása, különösen az egyre magasabb rezsiárak mellett. Azonban a LAKE11 lakópark projekt, korszerű technikai és építészeti megoldásaival, nagyszerű lehetőségeket teremt a költségek csökkentésére, miközben tágas élettereket és minőségi körülményeket biztosít lakói számára.

A projekt keretein belül épülő lakások elsősorban egyedi geotermikus rendszerük miatt előnyösek, hiszen mind a fűtéshez, mind a hűtéshez szükséges energiát hőszivattyús rendszerrel termelik. Télen a meleget szívják fel a talajból, hogy azt a hőt a lakásban hasznosítsák, míg nyáron elvonják a hőt a csővezetékeken keresztül és a talajba juttatják vissza.

Noha ez emeli a kiépítés költségeit, energiahatékonysága és fenntarthatósága miatt mégis jobban megéri, mint a kondenzációs gázkazán vagy a gázkiegészítéses hőszivattyú. A gépészeti energiafogyasztás jelentősen kevesebb, földgázszükséglete pedig egyáltalán nincs. A vasbeton födémbe integrált felületek a beton sűrű tömegének köszönhetően, veszteségmentesen szállítják és tárolják a hőt, ami a lakás minden helyiségében tetszés szerint szabályozható, gazdaságossá téve a hőmennyiségkezelést. Ráadásul a geotermikus rendszerrel garantált a lakópark épületeinek “AA” kategóriájú energetikai besorolása; nemcsak hogy eléri a megújuló energia előírt 25%-os minimumát, de még túl is teljesíti azt, 80%-os részarányt produkálva.

A geotermikus hőszivattyú más fűtésrendszerekhez viszonyított energiahatékonyságát kiválóan szemlélteti az alábbi táblázat is:

A rezsihatékonyság másik eleme, a LAKE11 épületeinél alkalmazott külső árnyékoló rendszer. A helyiségekbe bejutó nyári szoláris energia korlátozható, jótékony hatást gyakorolva a hűtési költségekre. Ezzel ellenben télen, az árnyékolók felhúzásával, a háromrétegű üvegen keresztül rengeteg napenergia nyerhető, ami a fűtési költségeket csökkenti.

A korszerű technikai vívmányok ugyancsak költséghatékonnyá teszik a lakópark épületeit. Az okosotthon-rendszer szintén sok pénzt megspórol nekünk azzal, hogy a lakás bármely pontján változtathatunk a fűtés, hűtés, világítás mértékén. Szabályozhatjuk a saját hőháztartásunk szerint, vagy igazíthatjuk az aktuális időjáráshoz, redukálva ezzel a felesleges energiatermelést.

A LAKE11 Home&Park épületeire kivétel nélkül jellemző, hogy prémium minőségű alapanyagokból épülnek (például alumínium nyílászárókkal), amik szintén hozzájárulnak a hatékony fenntartáshoz. A korszerű építőanyagoknak és a legmodernebb építészeti technológiáknak köszönhetően a lakóknak előrelátható időn belül felújítási munkákra sem kell költeniük.

Habár általánosságban az új építésű lakások drágábbak a használtaknál, a fent említett indokok alapján végeredményben gazdaságosabb a fenntartásuk, kiszámíthatóbbak a költségeik. A Lake11 most tavasszal további előnyökkel is kedveskedik újdonsült lakóinak, például ajándék tárolóval és extra gépekkel felszerelt konyhával.

Válassz elsőként a Lake11 Home & Park lakáskínálatából és foglald le leendő otthonodat most bevezető kedvezményekkel!

Ajánlatkérés