Kertes ház kontra lakás

Rekordot döntött a magyarországi költözések száma a tavalyi évben: 307 ezren változtattak lakhelyet egy év alatt a KSH adatai szerint. A főleg vidékre, agglomerációba költözési hullám fellendülését a kibővített otthonteremtési támogatások is elősegíthették, idén azonban más tényezők alakítják majd a piacot: az energiaválság hatására ugyanis felértékelődnek az olcsón fenntartható, energiahatékony, új építésű ingatlanok!

2022. december 12.

A családosok fejében az otthon fogalma gyakran egyet jelent egy kertes házzal, ahol a gyermekek jó levegőn, zöld környezetben nőhetnek fel. A mérleg másik oldalán ott vannak a fővárosi munkalehetőségek, a jó iskolák, óvodák, bevásárlási lehetőségek, a kulturális- és gyermekprogramok. Az idősebb generáció képviselői sem könnyen mondanak le a házról, amelyet évtizedekig az otthonuknak tudhattak, noha a vidéki házak energetikai szempontból korszerűtlenek, egyes részei a gyerekek kirepülése után kihasználatlanná válnak, és a kerti munkák egy bizonyos kor fölött már megterhelők lehetnek.

Egy zöld övezeti, energiahatékony lakóparki lakás remek alternatívája lehet egy kertes háznak. Itt lépnek színre azok az ingatlanfejlesztők, akik még Budapest határain belül kínálnak ilyen adottságokkal rendelkező új építésű otthonokat. Ilyen gigaberuházás például a LAKE11-projekt, a XI. kerületben, a Kánai-tó partján, ahol a lakások megújuló energiát használnak majd. A LAKE11 lakások ráadásul méretüket tekintve is jó alternatívái lehetnek egy kertes háznak, hiszen a fővárosban megszokottnál jóval nagyobbak, praktikus elrendezésűek és világosak. A modern építészeti megoldásoknak, például az okosan vezérelhető árnyékolónak köszönhetően pedig tovább kurtíthatunk a rezsiszámlánkon.   

Egy modern, fővárosi lakás értékállóságban is verhetetlen, gyermekeink és unokáink a jövőben is jobban kihasználható ingatlant örökölnek majd. Amennyiben lakáskiadásban gondolkozunk, szintén előnyös olyan energiahatékony, okosfunkciókkal felszerelt ingatlant választani, amely vonzza a bérlőket a kiváló lokáció és az alacsony rezsiköltségek miatt. A magas minőségű, innovatív technológiákkal kifejlesztett alapanyagok, a minőségi burkolatok, nyílászárók pedig garantálják, hogy hosszú ideig ne kelljen felújításra, korszerűsítésre költenünk.

Egy új építésű, energiahatékony lakás tehát ma már képes kiváltani egy kertes házat, a modern építészeti technológiáknak köszönhetően.

Válassz elsőként a Lake11 Home & Park lakáskínálatából és foglald le leendő otthonodat most bevezető kedvezményekkel!

Ajánlatkérés